Onze techniek

We ontwikkelen verschillende technieken om wanden en vloeren naadloos af te werken. Kunstharsen of polymeren hebben wij niet uitgevonden; wij verfijnden enkel de techniek zodat deze binnen een woning kan, conform de hedendaagse esthetiek. 

Het oppervlak is een glad geheel, over alle hoeken, wanden en vloeren. Alles, altijd naadloos. 

We bouwen de afwerking op in meerdere lagen: van hechtingslaag tot de matte of satijnen eindlaag. Deze afwerking combineren we graag met de badkamervloer om het geheel van douche en de rest van de badkamer  als één geheel te zien. 

Gevulde polymeren Fleur de Stone  

Hierbij mengen we gemalen natuursteen met acrylharsen en bekomen we een waterdichte microcement. 

Het effect van een tadelakt maar de hedendaagse technologie. De binding van de mineralen komt hier niet tot stand door kalk maar door onze kunstharsen. De mineralen vormen hier de vulstoffen voor de polymeren. Polymeren binden beter dan kalk en zorgen voor sterkere wanden. 

De doucheruimtes zijn naadloos en waterdicht. We brengen de Fleur de Stone op de ondergrond en vlakken af met een rakelmes. Deze techniek wordt dikwijls toegepast op oude betegeling. Zo werken we een wand glad af, ook als we vertrekken vanop de tegels en hun voegen. In het geval van nieuwbouw, kunnen we starten op een gemetste muur.