Fleur de Tender gietvloeren

Fleur de Tender en gietvloeren

Met Fleur de Tender gaan we zowel de vloeren (‘gietvloeren’) als de wanden in een badkamer gaan afwerken. Zo krijg je een egaal naadloos geheel in één (of meerdere) kleuren. Op maat in de door u gekozen kleur ! Op die manier krijg je een gevoel van ruimte en rust als er geen overgang is tussen de vloer , de wand en de doucheplaat. Esthetiek en hygiëne in één concept ! Eindelijk een oplossing voor alle spleetjes, schimmels of eindeloos uitgeteste onderhoudsproducten ! U omarmt weldra een Fleur de Tender badkamer !

Daarnaast kunnen natuurlijk ook alle andere leefruimtes uitgerust worden met een gietvloer. Wij gebruiken steeds een polyurethaanvloer die een flexibiliteit heeft van 160%. Hierdoor is de vloer zeer comfortabel om op te lopen en voelt deze warm aan. Tevens gaat deze vloer er voor zorgen dat microbarsten uit de ondergrond opgevangen worden door de elasticiteit van de PU.

In welke plaatsen kan Fleur de Tender toegepast worden ?

Fleur de tender gietvloeren kunnen geplaatst worden in woonkamers, keukens, badkamers, douches, slaapkamers, kelderruimtes alsook fabrieksruimtes of kantoren. Ook de muren van de douches kunnen daarmee gedaan worden.

Welke ondergrond is het best geschikt bij een nieuw huis ?

Bij een nieuwe woning kan je kiezen voor 2 mogelijkheden van vloer :

  • zandcementchape
  • vloeichape

En in oude woningen ?

Onze gietvloeren kunnen geplaatst worden op alle ondergronden (tegels, egaline, chape, vinyl, beton, ..) op één voorwaarde ; ze moeten vast en vlak zijn. Aangezien we maar een paar mm leggen , kunnen normaal gezien de deuren bijvoorbeeld behouden blijven, wat een groot voordeel is.

Kan een gietvloer op een vloerverwarming ?

Vloerverwarming is geen probleem omdat onze gietvloeren 150 % rek hebben. Enkel moet je bij de start zacht opbouwen over een week.

Hoe onderhoud je een gietvloer ?

Onderhouden als een goede huisvader !
Stof en kruimels neem je gewoon mee met een stofzuiger of swifter.
Vuiligheid die blijft plakken op de vloer dweil je best met lauw water. Altijd drogen na het dweilen
Hardnekkige vervuiling ga je eerst wegnemen met een sopje en borsteltje. Losweken en verwijderen; niet schuren.

Hoe wordt een gietvloer geplaatst?

Vooraleer we starten meten wij de vochtigheidsgraad alsmede de temperatuur. Afhankelijk van de uitslag (een combinatie van de 2 parameters) kunnen wij starten. Indien de uitslag negatief is, moeten we tenminste één van de twee parameters aanpakken.
Daarna plakken we alles zorgvuldig af en leggen we een hechtingsprimer. Daarna een schraaplaag, vervolgens de gietvloer. Om te eindigen met een topcoating die tevens de slijtage van de vloer tegengaat, alsook de uv-bestendigheid garandeert. Onze gietvloeren zijn 100 % kleurvast.
Wij zijn ervan overtuigd dat u via onze unieke werkwijze het beste resultaat krijgt, zowel in afwerking als in kwaliteit. Tijdens onze werken maken wij geen onnodige vervuiling. Wij eisen zelfs dat alle andere werken klaar zijn alvorens wij als laatste aanvangen. Dit om ongelukken met verf, kalk, ….. te vermijden. Deze afspraak maken wij omdat er vele vaklui niet weten hoe ze een gietvloer moeten schoonmaken, en meestal alleen het probleem verergeren.

Hoelang duurt de plaatsing van een gietvloer?

De plaatsing duurt minimum 4-5 dagen. Na 24 uur mag je er terug op lopen (met je muiltjes !).
Daarna moet de vloer nog uitharden. Afhankelijk van de vochtigheid en de temperatuur duurt dit 5-9 dagen. Vanaf dan heeft hij zijn mechanische eigenschappen en zijn uitzonderlijk chemische bestendigheid. In die periode mag je je vloer niet in contact laten komen met water.

Hoe elastisch is een PU gietvloer?

Onze gietvloeren hebben een elasticiteit tot 160%.

Zijn er uitzetvoegen nodig?

In de ondervloer kunnen uitzetvoegen noodzakelijk zijn, maar wij werken in de afwerkingsfase over deze uitzetvoegen heen. Zelfs indien er vloerverwarming of een werkingsvoeg aanwezig is in de ondervloer!
Indien er glasvezelnetten nodig zijn, worden die wel extra aangerekend. Deze kunnen gebruikt worden bij onze PU-systemen. (Bij extreme werking kan er een aftekening ontstaan.)