Fleur de Stone polymeren

Fleur de Stone

Hierbij mengen we gemalen natuursteen met acrylharsen en bekomen we een waterdichte microcement.
Het effect van een tadelakt maar de hedendaagse technologie. De binding van de mineralen komt hier niet tot stand door kalk maar door onze kunstharsen. De mineralen vormen hier de vulstoffen voor de polymeren. Polymeren binden beter dan kalk en zorgen voor sterkere wanden.
De doucheruimtes zijn naadloos en waterdicht. We brengen de Fleur de Stone op de ondergrond en vlakken af met een rakelmes. Deze techniek wordt dikwijls toegepast op oude betegeling. Zo werken we een wand glad af, ook als we vertrekken vanop de tegels en hun voegen. In het geval van nieuwbouw, kunnen we starten op een gemetste muur. Het is ook mogelijk op andere stabiele ondergronden. (cementering, gecementeerde platen met weggewerkte naden,...).

In welke plaatsen kan Fleur de Stone geplaatst worden ?

Fleur de Stone is specifiek ontwikkeld voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en meer specifiek in natte cellen, de douche. Maar even goed kunnen volledige slaapkamers, leefruimtes, etc hiermee uitgevoerd worden. Vraag ernaar !

Welke ondergrond is het best geschikt bij een nieuw huis ?

Bij een nieuwe woning hebben we een zandcementchape of vloeichape voor de vloer nodig en een gecementeerde muur of watervaste (aquapanel, wedi,..) panelen nodig.

En in oude woningen ?

Onze Fleur de Stone kan geplaatst worden op alle ondergronden (tegels, egaline, chape, vinyl, beton, ..). 

Kan een Fleur de Stone op een vloerverwarming ?

Vloerverwarming is geen probleem.

Welke afwerkingslaag komt er op ?

We gebruiken een transparante polyurethaanvernis coating die minstens 10 jaar goede bescherming biedt en zorgt voor een zeer onderhoudsvriendelijk geheel. Dit kan zowel mat als glanzend. Er wordt soms gewerkt met boenwas maar het onderhoud is intensief (jaarlijks te herdoen) en bepaalde producten mag je er niet bij gebruiken.

Hoe onderhoud je een Fleur de Stone ?

Onderhouden als een goede huisvader met gewone onderhoudsproducten en om de 10 jaar een nieuwe vlekwerende laag aanbrengen.

Hoe wordt een Fleur de Stone geplaatst ?

Fleur de Stone wordt in verschillende lagen aangebracht, waarbij gewerkt wordt volgens de regels van de kunst. Eerst komt er een elastische waterwerende laag die ervoor zorgt dat er nooit water kan doorsijpelen. Dan volgen de 2 Fleur de Stone lagen die met een stucmes worden aangebracht en daarna komt de vlekwerende laag.
Wij zijn ervan overtuigd dat u via onze artisanale werkwijze het beste resultaat krijgt, zowel in afwerking als in kwaliteit.

Hoelang duurt de plaatsing van een Fleur de Stone ?

De plaatsing duurt minimum 3-5 dagen. Daarna respecteren we altijd een drogingstijd van 7 dagen. Deze periode is nodig om het materiaal goed te laten uitharden. Daarna kan je douchen !